Παρασκευή 30 Ιουλίου 2010

Agrari beach at dawn

St. Marina dome

The dive

Competition

Παρασκευή 23 Ιουλίου 2010

Τα πιτσιρίκια στην Λάκκα



Να μη ξεχνάμε πως έχει και πιτσιρικάδες η Μύκονος που δεν διαφέρουν διόλου απ' όλα τ' άλλα παιδιά, παντού στην Ελλάδα, παντού στον κόσμο...
Και να κάνουμε πράγματα γι' αυτούς τους πιτσιρικάδες, γήπεδα σωστά - όχι από τσιμέντο - χώρους άθλησης, χώρους ψυχαγωγίας, με την κυριολεκτική έννοια της λέξης, να τους δώσουμε δυνατότητες δημιουργικών διεξόδων και δραστηριοτήτων...
Όπως θα μας πει αμέσως κάθε γονιός, τα χρόνια περνούν πολύ γρήγορα και πολύ γρήγορα αυτοί οι ίδιοι πιτσιρικάδες θα πρέπει να αναλάβουν ευθύνες, να δουλέψουν, να κυβερνήσουν, να μεγαλώσουν παιδιά - κι όλ' αυτά θα τα κάνουν με βάση τα βιώματα, τις παραστάσεις, τις δυνατότητες, που θα τους έχουν δοθεί όσο είναι παιδιά...    

Πέμπτη 22 Ιουλίου 2010


, originally uploaded by Aster-oid.

Iron decoration detail


Iron decoration detail, originally uploaded by Aster-oid.

Άνω Μερά, Μύκονος

Yellow door


Yellow door, originally uploaded by Aster-oid.

Τετάρτη 21 Ιουλίου 2010

Όταν δεν πάει ο Μωάμεθ...

... στις σαμπούνες, πάνε οι σαμπούνες στον Μωάμεθ! Κι επειδή δεν είναι δυνατόν να είμαστε όλοι στα νησιά του Αιγαίου συνέχεια, έρχονται οι σαμπουνιέρηδες κι οι τουμπακτσήδες στην Αθήνα. Έρχονται απόψε, στις 8.30 το βράδυ, στον φυσικό τους Αθηναϊκό χώρο, βέβαια - το γλυκό, μικρό Μουσείο Λαϊκών Οργάνων του πρωτοπόρου Φοίβου Ανωγειανάκη(Διογένους 1 - 3, στους Αέρηδες) -να φέρουν κάτω από την Ακρόπολη αρμύρα του Αιγαίου και μυρωδιές σθεναρών αγριολούλουδων, ψίθυρους και μουσικές, που δεν βγαίνουν από στόματα και χέρια, αλλά ρέουν στις φλέβες όλων μαζί με το αίμα... και το κάνουν από κόκκινο γαλάζιο, γαλάζιο του ουρανού και της θάλασσας του Αρχιπελάγους, γαλάζιο δικό μας!       



Μαθαίνω πως δεν θάναι κι οι Μυκονιάτες μάστορες ανάμεσά τους, αλλά θα δώσουν το παρών η Κάλυμνος, η Σάμος, η Σέριφος, η Τζιά... Δεν θάναι η Μύκονος, αλλά θάναι το "Πάνθ' υπό μίαν Μύκονον"... 

Παρασκευή 16 Ιουλίου 2010

Στον Άγιο Σώστη

On Aghios Sostis beach...

Η Τήνος από τον Τούρλο

The island of Tinos as seen from Tourlos port (a.k.a. New Mykonos port) on a winterlike July 2010 evening...

Παραλία Αγίας Άννας, Παράγκα


St. Anna of Paraga beach

Τρίτη 13 Ιουλίου 2010

Capoeira στον Γυαλό


Καθώς γράφω αυτές τις γραμμές, έχω ακόμα στ' αυτιά μου τον ήχο των οργάνων, που πάνω στον ρυθμό τους πάτησαν τα μέλη της Ομάδας Capoeira κι έκαναν μιαν απίστευτης αρμονίας επίδειξη στον Γυαλό, το περασμένο Σάββατο, 10 Ιουλίου.



Ήταν ώρα ηλιοβασιλέματος γλυκειά, που φώτιζε τα πρόσωπα των νεαρών ανδρών και γυναικών, που μετείχαν στην επίδειξη και χάρισαν ένα θέαμα απροσδόκητο στους περαστικούς από τον Γυαλό.








Για να πω την αλήθεια, δεν ήξερα πολλά για την Capoeira, αλλά τα παιδιά του Αθλητικού Συλλόγου Παγκρατίου Αθλήματος "Η Μύκονος", που με ειδοποίησαν έγκαιρα για την εκδήλωση, ήταν πρόθυμα να εξηγήσουν τα πάντα επί τόπου σ' όσους ενδιαφέρονταν. Στον Σύλλογο λειτουργεί έτσι κι αλλιώς ειδικό Τμήμα Capoeira κι έχουν όλοι εντρυφήσει στο κομμάτι αυτό της Βραζιλιάνικης παράδοσης - όσο εμείς, οι υπόλοιποι, επικεντρωνόμαστε σ' εκείνο το άλλο κομμάτι της ίδιας παράδοσης, που έχει να κάνει με την ιερή Copa Cabana, με τις Κρεολές, με το Καρναβάλι του Ρίο!!!

Η Capoeira, λοιπόν, σύμφωνα με το σχετικό λήμμα της Wikipedia, είναι μια μορφή τέχνης, που συνδυάζει στοιχεία από πολεμικές τέχνες, μουσική και χορό. Αναπτύχθηκε ήδη από τον 16ο αιώνα στην Βραζιλία από σκλάβους προερχόμενους από την Αφρική κι έφθασε σήμερα να γίνει δημοφιλής σ' όλον τον κόσμο.

Προθέρμανση
 

Όσοι μετέχουν σχηματίζουν έναν κύκλο...



 κι "αγωνίζονται" ή, μάλλον, διαγκωνίζονται





 ενώ ταυτόχρονα τραγουδούν και κινούνται με τρόπο ακροβατικό στον ρυθμό μουσικών οργάνων, όπως το berinbau...







ή ένα τυμπανάκι, που θα μπορούσε νάναι και τουμπάκι Μυκονιάτικο!!!





Τα "χτυπήματα" είναι κυρίως λακτίσματα και κεφαλιές, χωρίς, σε ορισμένες μορφές Capoeira, να αποκλείονται οι αγκωνιές, οι γροθιές, τα χαστούκια και άλλα, που, πάντως, δεν είδαμε στην πολύ φιλική για τους χρήστες επίδειξη του Γυαλού.

                           












Ήταν όμορφο, λοιπόν, και εξόχως διαφορετικό το απόγευμα του Σαββάτου στον Γυαλό... Δεν είμαι βέβαιος ότι μπορώ τώρα να πάω να μάθω Capoeira, αλλά ένα τυμπανάκι θα μπορούσα να μάθω να το ψιλοπαίζω!!!


Υ.Γ.: Μ' αφορμή την ανάρτηση αυτή, οι υπεύθυνοι του Συλλόγου είχαν την καλωσύνη
να μου στείλουν μερικά ενδιαφέροντα και χρήσιμα στοιχεία για τον Σύλλογο και τις δραστηριότητές του.
Ο Σύλλογος ιδρύθηκε το 1995 από τον Αρτέμη Μιχαηλίδη με την επίσημη επωνυμία 'Αθλητικός Σύλλογος Παγκρατίου Αθλήματος "Η Μύκονος"' και προσφέρει προγράμματα Wing Chun, Capoeira, Παγκρατίου και Brazilian Jiu-Jitsu.
Η συνδρομή για την συμμετοχή στα προγράμματα είναι 60 ευρώ τον μήνα, αλλά παραδίδονται δύο μαθήματα δωρεάν σε κάθε τέχνη, ώστε να επιλέξει κανείς τι του ταιριάζει καλύτερα.
Οι τηλεφωνικοί αριθμοί επικοινωνίας είναι 6976 991532 και 6947 668719.
Οι εγκαταστάσεις του Συλλόγου βρίσκονται στην περιοχή Πυργί, πάνω στον δρόμο, δηλαδή, που οδηγεί προς το SUPER PARADISE, στην πλευρά του COCO CLUB, λίγο πριν από την επιβλητική εκκλησία της Αγίας Μαρίνας.