Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2010

Mykonos Mania de Carnaval - Part I

Φαίνεται πως όταν έχουμε βαθειά και γνήσια ανάγκη να ξεσπάσουμε, να εκτονωθούμε, να διασκεδάσουμε, το σύμπαν πράγματι συνωμοτεί, ώστε να το πετύχουμε!
Η πρόγνωση του καιρού για το τριήμερο της Αποκριάς δεν προοιωνιζόταν συνθήκες ευνοϊκές για υπαίθριες δραστηριότητες και γλέντια, αλλά, παρ' όλ' αυτά, τουλάχιστον στην Μύκονο, η πρόγνωση διαψεύσθηκε παταγωδώς και είχαμε όλοι μας την ευκαιρία να ξεφύγουμε από τον ζόφο της πολιτικο-οικονομικής επικαιρότητας και των τηλεοπτικών καναλιών, που επιμένανε σαδιστικά, ολόκληρο το τρήμερο, να αναμασούν τα ίδια τα γνωστά θλιβερά μαντάτα εκ Βρυξελλών... 
Ο καιρός όλες τις μέρες ήταν ανοιξιάτικος, αρκετά ζεστός και με πολλή λιακάδα. Μόνη εξαίρεση η Κυριακή, 14 Φεβρουαρίου, που ήταν συννεφιασμένη, αλλά καμμιά συννεφιά δεν θάταν ικανή τελικά να εμποδίσει την Αποκριάτικη γιορτή, που είχε στηθεί στο Θεατράκι της Λάκκας από τις 3 το μεσημέρι.
Εκεί, πρώτος-πρώτος, ο Master of ceremonies, πολύχρωμος και αεικίνητος, νάχει το γενικό πρόσταγμα:    

Εκεί και οι DJ's, να φροντίζουν, σοβαροί κι αφοσιωμένοι, την μουσική, που συνόδευε τους χορούς και τα θεατρικά νούμερα, που είχαν προετοιμασθεί με περισσό κέφι και γούστο:



Εκεί, κυρίως, όλη η Μύκονος, μικροί και μεγάλοι, νέοι και γέροι, μασκαράδες κάθε λογής - άλλοι μασκαρεμένοι κι άλλοι όχι!!! - με κέφι και με κοινή την ανάγκη να ξεφύγουμε όλοι από όσα μας κατατρέχουν τον τελευταίο καιρό κι απ' όσα έχουν πέσει στο κεφάλι μας ξαφνικά. Πνίξαμε στο χρώμα, στο γέλιο, στον χορό, στην μουσική όλη την μαύρη επικαιρότητα και μακάρι να το καταφέραμε να την ξορκίσουμε κιόλας!  


Αι γενεαί πάσαι παρούσες και δίπλα - δίπλα:

Η απόλυτη αθωότητα κι η ελπίδα για το καλύτερο αύριο παρούσα κι αυτή:

Παρόντες κι οι λίγο μεγαλύτεροι, με ένα νούμερο γεμάτο σπιρτάδα εφηβική και παραπονμπές στην δεκαετία του '60:


Υπάρχουν ακόμη πολλά να δούμε και να πούμε για την υπέροχη αυτή Μυκονιάτικη Αποκριά, αλλά όχι μια κι έξω - με δόσεις! Η συνέχεια οσονούπω...  

2 σχόλια:

fevis είπε...

Αχ... Το πόσο το έχω επιθυμίσει το νησάκι δεν λέγεται...:-)))

Margo είπε...

Πήραμε μια ιδέα αφού δεν καταφέραμε να παραβρεθούμε. Όμορφα πρέπει να ήταν και του χρόνου με λιγότερα προβλήματα.. εύχομαι!
Καλημέρα Asteroid:)