Πέμπτη 8 Μαΐου 2008

Ο κ. Γιάννης Κονταράτος


Επειδή δεν είναι όλοι περαστικοί από την Μύκονο, αλλά κάποιοι ζουν κιόλας εκεί...
Κι επειδή δεν τρώνε όλοι έξω...
Χρειάζονται και Super Markets στο νησί...
Κάπως έτσι, φαντάζομαι, πως σκέφθηκε, πριν από χρόνια ο κ. Κονταράτος, και άνοιξε το Super Market, που το ονόμασε "Φλώρα"... το όνομα της γυναίκας του!
Από τότε μέχρι σήμερα έχουν περάσει αρκετά χρόνια κι η "Φλώρα", με τριά καταστήματα, ένα στο αεροδρόμιο, ένα στον περιφερειακό Χώρας-Άνω Μεράς, στην στροφή για Άγιο Σώστη, κι ένα στην Άνω Μερά, έχει γίνει αντίστοιχο των παλιών "ΑΒ", πριν τα πάρει η Βελγική "Delhaize". Δεν είναι υπερβολή, αν πούμε ότι, ειδικά στην "Φλώρα" του αεροδρομίου, βρίσκει κανείς περισσότερα και σπανιότερα delicatessen και πιο περίεργες λιχουδιές απ' ό,τι βρίσκει στα "ΑΒ" σήμερα.
Είναι, βέβαια, αλήθεια ότι οι τιμές της είναι λίγο τσουχτερές, αλλά κάτι τέτοιο στην Μύκονο αποτελεί μια γενική πραγματικότητα, κι η "Φλώρα" δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση. Το αξιοσημείωτο, λοιπόν, είναι ότι με κάποιο τρόπο ο κ. Κονταράτος, παράλληλα με την πολιτική του καριέρα, στα Δημοτικά πράγματα, και τα συνδικαλιστικά του ενδιαφέροντα, καταφέρνει κάθε χρόνο να ανακαλύπτει καινούρια πράγματα απ' όλον τον κόσμο, να τα φέρνει στα μαγαζιά του και να μας βάζει σε πειρασμούς...
Όσο για την άλλη Φλώρα, την πραγματική Κα Φλώρα, δεν κυκλοφορεί πολύ και δύσκολα θα κατάφερνα να την φωτογραφίσω. Μπορεί, όμως, να την δει και να την γνωρίσει κανείς, αν πάει για εφημερίδες, περιοδικά ή τσιγάρα στο shop in a shop της "Φλώρας" του αεροδρομίου. Εκεί, πίσω από τον πάγκο, βρίσκεται όλη μέρα σχεδόν!..

Δεν υπάρχουν σχόλια: