Τετάρτη, 3 Ιουνίου 2009

Επειδή υπάρχει ζωή και εκτός πολιτικής...

... Επειδή, μάλιστα, στην Ελληνική πολιτική ζωή σίγουρα δεν υπάρχει ζωή πραγματική, παρά μόνον κωμικοτραγικά παιχνίδια, ο Δημήτρης Ρουσουνέλος και η Scala του διατυπώνουν για το επόμενο τριήμερο μια πρόταση πολύ διαφορετική από το άγονο κλίμα των ημερών. Μια πρόταση πολύ πιο εγκεφαλική, θα έλεγα, αλλά δεν θάχε νόημα, καθώς όλα είναι έτσι κι αλλιώς πολύ πιο εγκεφαλικά από το κατά πώς έχουμε καταντήσει, με κοινή ευθύνη όλων μας, την πολιτική ζωή στην Ελλάδα!

Την Παρασκευή, 5 Ιουνίου, λοιπόν, εγκαινιάζεται στην Scala, πάνω στο Ματογιάνι, η έκθεση "Glava" της Kristina Ristic: μια σειρά από πίνακες ζωγραφικής - λάδια και σχέδια - που έχουν θέμα τα κεφάλια. "Glava" σημαίνει κεφάλι στα σερβικά και η κυρίως αφηρημένη τεχνική της Ristic, με τη στιβαρότητα της επαναλαμβανόμενης πινελιάς και τη χρωματική της ζωντάνια, σηματοδοτεί μια ελπίδα διεξόδου.
Το ζωγραφικό έργο της καλλιτέχνιδας από τη Σερβία κυριαρχείται από μοτίβα μορφών, κυρίως πορτρέτα. Τα πορτρέτα ενώ εκτυλίσσονται με κατεύθυνση την αφαίρεση, ομαδοποιούνται γύρω από συγκεκριμένα θέματα της: κεφάλια, διάλογοι, ζευγάρια και σκιάχτρα.
Η ζωγραφιά, είτε ως σχέδιο, είτε σαν ολοκληρωμένο έργο τέχνης, αποτελεί τον πυρήνα στο έργο της Ristic. Η δουλειά της χαρακτηρίζεται από αλλεπάλληλες επικαλύψεις της ζωγραφιάς και της επιφάνειας του πίνακα από έντονα χρώματα, με δυνατές πινελιές, που δημιουργούν ρυθμό και σφρίγος. Οι πίνακες είναι λάδια πάνω σε μουσαμά και τα σκίτσα είναι από μελάνι και λάδι πάνω σε χαρτί.
H ζωγράφος έχει βραβευθεί πολλές φορές για τη δουλειά της. Έργα της, άλλωστε, βρίσκονται στη συλλογή του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, στην Θεσσαλονίκη, στην Συλλογή του Διεθνούς Ιδρύματος Τέχνης Philip Morris, στην Niš, στην Συλλογή του Πολιτιστικού Κέντρου του Pančevo, καθώς και σε πολλές ιδιωτικές Συλλογές.
Η Ristic γεννήθηκε το 1973 και το 2000 απέκτησε Master's Degree από την Ακαδημία Καλών Τεχνών του Βελιγραδίου. Έχει στο ενεργητικό της δέκα ατομικές Εκθέσεις στο Βελιγράδι, την Niš, το Pančevo, και τρεις στην Ελλάδα (Αστρολάβος, Ζήτα Μι, Πρεσβεία της Σερβίας).
Το μεγαλύτερο μέρος της δουλειάς, που παρουσιάζεται στη Scala Shop Gallery με τον γενικό τίτλο “Glava”, δημιουργήθηκε κατά την διάρκεια των τριών τελευταίων χρόνων στην Ελλάδα, όπου μόλις ολοκλήρωσε την εξειδίκευσή της στην Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας, στην τάξη του Καθηγητή Χρόνη Μπότσογλου.

Η έκθεση θα διαρκέσει από Παρασκευή 5 μέχρι την Δευτέρα 22 Ιουνίου 2009.1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

With a history spanning over 90 years the National Football League has built a legacy for itself and also has helped to forge an untold amount of traditions that range from tail gating in parking lots before games to simple traditions involving a father and his son bonding over a common interest You need a release signal as well that will inform the bestial that she has done an excellent job
ï»?This saving money is right but the most is our health and comfortable way In order to avoid injuries caused in the game[url=http://www.officialnikebroncosjerseyshop.com/broncos+peyton+manning+authentic+jersey-c-9_17.html]Authentic Peyton Manning Jersey[/url]
players can wear protective gears such as authentic jerseys nfl to ensure their security