Σάββατο 19 Απριλίου 2008

Το "KAZARMA"


Ακόμη ένα από τα έντιμα και καλαίσθητα μαγαζιά, που έχουν ανοίξει τα τελευταία χρόνια στον Γυαλό... Το "ΚΑΖΑRΜΑ", δίπλα ακριβώς στο "RAYA", με την ίδια υπέροχη θέα και το ίδιο υψηλό επίπεδο παροχής υπηρεσιών με λογικό κόστος. Value for money κι εδώ...


Αγαπημένο μαγαζί της γλυκειάς Εύης - στην οποία έχω υποσχεθεί μια καλή φωτογραφία από το μαγαζί "της" και θα το κάνω... Αγαπημένο της Λουΐζας και του Δημήτρη, επίσης...


Ιδανικό για έναν πρώτο ή δεύτερο ή και τρίτο πρωινό καφέ για όποιον θέλει να μετάσχει στην πολύβουη πρωινή ζωή του λιμανιού...


Εξαιρετικό και για γεύμα το Καλοκαίρι, γιατί το λιμάνι το μεσημέρι είναι σχεδόν πάντα ήσυχο και γιατί οι μερίδες φαγητού είναι γενναίες και ποτέ δεν απογοητεύουν...




Αν στέκομαι ιδιαίτερα σε μαγαζιά, όπως το "KAZARMΑ" & το "RAYA" είναι ακριβώς επειδή ξεφεύγουν από τον τουριστικό χαρακτήρα, που συνήθως επιλέγουν τα μαγαζιά στα λιμάνια όλων των νησιών μας, κι επειδή με τις προτάσεις τους ανανεώνουν και αναβαθμίζουν συνολικά τον Γυαλό. Δείχνουν ότι ψάχνονται γαστρονομικά, αλλά ψάχνονται με τρόπο ισορροπημένο και δίχως εκζήτηση ή περιττή επιτήδευση. Με τρόπο, που μένει μακριά από σουρλουλούδικα πιάτα, με τρόπο, που πατάει γερά στην κουζίνα και στις συνήθειες των Ελλήνων και τελικά ταιριάζει στο ίδιο το νησί, στο κλίμα του, στην χαλαρή ατμόσφαιρα των διακοπών...

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κύττα, μπορεί να κάνει καλό καφέ, αλλά αγαπημένο μου είναι το δίπλα "ο Μπακόγιας" και στέκι μου το 3-4 καφενεία πιο ανατολικά "το Μουράγιο".
Αυτά για την τάξη των πραγμάτων!

John D. Carnessiotis "Asteroid" είπε...

Μα πότε τα προλαβαίνετε όλα αυτά, Κε Κάρβουνα;

Ο Μπακόγιας δεν είναι κακό για ουζερί, αλλά, νομίζω, έχει λίγο βαρύ χέρι στο λάδι...

Τα ανατολικότερη πλευρά του λιμανιού, γενικά, δεν την προτιμώ... Δεν θυμάμαι ποτέ να έχω ευχαριστηθεί κάτι ιδιαίτερα εκεί - άμα, όμως, σας πετύχω στο "Μουράγιο", I 'll give it a try! Promise!..
:-)

zepos είπε...

Μια και μπήκε στη μέση η "τάξη πραγμάτων".. ο Μπακόγιας έχει τους καλύτερους ουζομεζέδες με καλές τιμές , και το Μουράγιο έχει τον καλύτερο εσπρέσο ...παγκοσμίως!
Από τα "άλλα" ξεχωρίζω του Μαδούπα για καλούς και φτηνούς μεζέδες με πιάτα υπερμεγέθη..τον Κονταρίνη για μακαρονάδες ..άφτερ...και μετά είναι τα ... τουριστικά!
Σόρυ έ;

Ανώνυμος είπε...

Σιγά βρε παιδιά, ένας-ένας δεν σας προλαβαίνω!! Γέμισε το μπλοκ!...

fevis είπε...

Ααααααααχχχχχχ!!!!! Ευχαριστώ πολύ, πολύ, πολύ και ανεμένω την επόμενη με την θέα..
υ.γ. τον Κονταρίνη για άφτερ τον συστήνω και εγώ ανεπιφύλακτα, αλλά για κοκορόσουπα...:-)
υ.γ.2 Ελπίζω την πέμπτη το πρωί να είμαι εκεί και να πίνω τον καφέ μου και να τραβήξω και εγώ μια να κάνουμε... κόντρες...:-)

John D. Carnessiotis "Asteroid" είπε...

Ζέπο, είναι καλοί πράγματι οι ουζομεζέδες του Μπακόγια, αλλά θα τόθελα λίγο πιο ελαφρύ το χέρι του στο λάδι...
Θάρθει κι η ώρα να γράψουμε για τον καλό Μαδούπα... Δεν ξεχνώ πως όταν άλλοι στο λιμάνι σέρβιραν πράγματα ετοιματζίδικα αυτός επέμενε σε πιάτα μπολιασμένα με ντόπιες γεύσεις!

Όσο για το Μουράγιο, τρέχω να δοκιμάσω αυτόν τον espresso, που λέτε!!!
:-)

John D. Carnessiotis "Asteroid" είπε...

Δενδρογαλή - αφήστε το μπλοκάκι... Δεν σας χρειάζεται... Θα σας πάρουμε από το χέρι και θα σας πάμε παντού έτσι κι αλλιώς εσάς!
:-)

John D. Carnessiotis "Asteroid" είπε...

Εύη, έτσι σας θέλω εσάς... Μαχητική και αισιόδοξη!..
;-)

La Gigi είπε...

ωραία αρχίστε τις κόντρες και με βλέπω να έρχομαι κολυμπώντας θα σας κατσικωθώ την Κυριακή του Πάσχα και θα σας φάω και το φαγητό και θα σας πιω και τους καφέδες από όλα τα καφέ!

John D. Carnessiotis "Asteroid" είπε...

Ελάτε εσείς και χαλάλι!!!
;-)