Τετάρτη, 25 Αυγούστου 2010

Η μουσική σκηνή της Μυκόνου - MYKONOS MUSIC SCENE


Τα τελευταία χρόνια, όλο και περισσότερο αναδεικνύεται το δημιουργικό πρόσωπο των νέων Μυκονιατών μέσα από την ενασχόληση με την μουσική. Τα βράδυα της Μυκόνου δεν είναι πια ίδια ούτε καρμπόν, με την έννοια ότι όσοι ενδιαφέρονται για διασκέδαση ή ψυχαγωγία πέραν των ορίων της μουσικής των night clubs, όλο και κάποιο live θα πετύχουν.
Στο Montpanasse bar, στην Μικρή Βενετία, θα τραγουδάει πάντα jazz, show tunes & American standards είτε η Kathy "Babe" Robinson είτε η Phyllis Pastore, ενώ στο Dyblin bar & restaurant, στον Άγιο Στέφανο, μπορεί σχεδόν κάθε βράδυ να πετύχει κανείς ένα νεανικό γκρουπάκι, που θα παίζει acoustic rock κι άλλα διαχρονικά κομμάτια.
Αρκετά συχνά, άλλωστε, νέοι και παλιότεροι Μυκονιάτες θα βρίσκονται σε ένα κεντράκι απόμερο, μια πλατεία ή ένα ξωκλήσι, για να παίξουν παραδοσιακή νησιώτικη μουσική, με σαμπούνες και τουμπάκια, ή παλιά λαϊκά κομμάτια, κλασικά και αξεπέραστα...
Μερικά από αυτά τα live του Αυγούστου, τα πρόλαβε το blog και τα κάλυψε, απολαμβάνοντάς τα δεόντως.
Θα μιλήσουμε γι' αυτά αναλυτικά, στο επόμενο διάστημα - στο μεταξύ, πάντως, όσοι ενδιαφέρονται ας έχουν υπ' όψιν τους ότι δημιουργήθηκε στο FACEBOOK ένα Group, το "MΥKONOS MUSIC SCENE", στο οποίο θα μπορούν όλα τα μέλη να αναρτούν πληροφορίες, στοιχεία, ανακοινώσεις ή σχόλια σχετικά με τα live του νησιού και με τα μουσικά ή χορευτικά δρώμενα, γενικότερα. Επίσης,  όσοι έχουν υλικό φωτογραφικό ή video από τέτοιες εκδηλώσεις θα μπορούν ελεύθερα να το αναρτούν.

Το link για το Group "MYKONOS MUSIC SCENE"  κρύβεται εδώ!

3 σχόλια:

Margo είπε...

Καλημέρα Asteroid!
Λέγαμε εχθές με το Μάρκο βλέποντας το υλικό σου στο Mykonos music scene, πως θα αφήσεις ιστορία στο νησί.. θα έπρεπε να σε κάνουμε επίτιμο δημότη! :)

Βλέποντας τόση μουσική δραστηριότητα μου έρχεται να πάρω τα όργανα και να τρέχω:))

Ελπίζω να είσαι ακόμη εδώ;)
Φιλιά!

Asteroid είπε...

Πρώτα θα γίνω κανονικός δημότης, μου φαίνεται!!!
;-)
Σ' ευχαριστώ κι εσένα και τον Μάρκο, Margo...

dimitil είπε...

Εκτός απο μιά βιαστική ευλαβική γονυκλισία μπροστά της,τίποτα άλλο δεν αντέχω να είναι στατικό στην παράδοση.
Οφείλουμε να τη βιώνουμε είτε ως αντλητικό εμπνεύσεως παρελθόν του μέλλοντός μας είτε ως δυναμικό μέλλον του παρελθόντος μας.
Ποτέ αβέλτεροι κάτοχοι αλλά δραστήριοι διαχειριστές της.
Εκτιμώ την αντιμετώπιση του θέματος συνολικά σ'αυτήν την κατεύθυνση και γι αυτό προφανώς σου βγάζω...το καπέλο!