Πέμπτη 20 Μαρτίου 2008

Τα Διβούνια

Για πολύ κόσμο η Μύκονος τελειώνει στην παραλία του Καλαφάτη...
Αν, όμως, στο τέλος της περιφερειακής οδού Χώρας - Καλαφάτη, αντί να στρίψουν αριστερά προς το Ξενοδοχείο "Αφροδίτη", συνεχίσουν ευθεία προς τον χωματόδρομο μπροστά τους, θα βρεθούν στα Διβούνια. Τα Διβούνια, που κάποιοι ντόπιοι τα αποκαλούν και "Βυζιά της Αφροδίτης" - με βυζιά μοιάζουν, για της Αφροδίτης, δεν ξέρω... - δεν είναι παρά ένας μικρός οικισμός ψαράδων, ό,τι πιο κοντινό σε ψαροχώρι διαθέτει η Μύκονος!
Τα πρωινά, ανεξάρτητα από την εποχή του χρόνου, μπορεί κανείς εκεί να πετύχει πολλές αυθεντικές ψαράδικες εικόνες, που σπάνια βλέπει σε μέρη σαν την Μύκονο και που μπορεί να μη φαντάζεται καν ότι υπάρχουν στην Μύκονο.
Το Καλοκαίρι, λειτουργούν εκεί και δύο απλές ψαροταβέρνες - τις οποίες προσωπικά θεωρώ πολύ ακριβές για ό,τι προσφέρουν και για να κάνει κανείς όλη αυτήν την διαδρομή... αλλά αυτό είναι αυστηρά προσωπική κρίση...

5 σχόλια:

zepos είπε...

Διβούνια-Δίμαστον όρος.. (@Ηρόδοτος - από κει και τα "βυζιά της...) λείψανα προϊστορικού οικισμού, διάσπαρτα με θραύσματα κεραμικής οχι μόνο προϊστορικών εποχών..
Οι λόφοι και όλη η μικρή χερσόνησος ανήκει στην μοναστηριακή περιουσία. Εχει "απαλοτριωθεί" από χρόνια από τις 2 οικογένειες των ψαράδων και όποιος είναι .. μάγκας, ας τους κουνήσει από κει..

John D. Carnessiotis "Asteroid" είπε...

Αγαπητέ μου Ζέπο, έφτιαξα αυτό το blog για πολλούς λόγους...
Από αγάπη για το νησί.
Από αγάπη για τις φωτογραφίες - ειδικά τις δικές μου!!!
:-))))))))))))))
Για να γράφω και να συζητώ ό,τι βλέπω και διαπιστώνω - είτε καλό είτε κακό, σύμφωνα με το δικό μου προσωπικό κριτήριο.
Και για να ανοίγει, όποτε χρειάζεται, ένας διάλογος και να μαθαίνουμε όλοι πράγματα σχετικά με τον τόπο, που αγαπάμε.
Είχαμε κάνει μαζί, αλλά και με τον Δημήτρη, τέτοιους διαλόγους και στο γενικού περιεχομένου blog μου, αν θυμάσαι.

Σ' ευχαριστώ, λοιπόν, που συμμετέχεις και να που μαθαίνουμε κιόλας κκάτι από το παρασκήνιο για τα Διβούνια. Την προϊστορία την ήξερα, όπως ήξερα και για τον προϊστορικό οικισμό - να, όμως, που δεν ήξερα για την καταπάτηση!!!
Μακάριοι οι κατέχοντες!

Και πάλι σ' ευχαριστώ!

La Gigi είπε...

είναι πολλά αυτά που έχει η Μύκονος και πάρα πολλοί δεν τα φαντάζονται...

John D. Carnessiotis "Asteroid" είπε...

Είναι πράγματι πολλά και θα προσπαθήσουμε εδώ να καταγράψουμε και να δείξουμε ό,τι ξέρουμε από αυτά... Και πάσα βοήθεια δεκτή!..

:-)

Ανώνυμος είπε...

pros zepo.....!!!!i perioxi poulithike prin kapia xronia se ellinoamerikanous kai kanane project gia ksenodoxia kai tetoia....!!!!akoma den exei ginei tipota parolo pou teliosan grafiokratika kai tetoia......ton logo ton egrapses pio pano esu!!!!!!!